Saartje Van Camp


Saartje Van Camp speelt in theaters en op festivals haar eigen muziekvoorstelling 'Walla Kristalla'. Haar CD 'Walla Kristalla, Liedjes van overal' is verschenen bij Excelsior Recordings. Ze speelt voorstellingen voor volwassenen of voor kinderen, zowel solo als met een grotere bezetting.

Ze werkt samen met Spinvis, bij wie ze cello speelt en zingt en met wie ze voorstellingen maakt. In 2015 speelden ze als duo 'Oogcontact van de Eenzaamste Soort'. Samen maakten ze de gedanste opera 'Kintsukuroi' die in juni 2014 op Oerol in première ging en in het najaar van 2014 in de theaters in Nederland en België te zien was. In 2012/2013 speelden ze het theaterconcert 'Tot Ziens, Justine Keller'.

Met organist/pianist Sebastiaan van Delft vormt ze een duo dat een mix van oude en nieuwe muziek speelt. Ze speelt geïmproviseerde muziek samen met o.a. Jeffrey Bruinsma, Stevko Busch, Luc Ex, Nora Mulder en Corrie van Binsbergen.

Ze speelt vaak in muziektheaterprodukties en werkte o.a. met Orkater, het Rosa Ensemble en het Belgische dansgezelschap Les Ballets C de la B. Met acteur en regisseur Xander Straat richtte ze "Europa i.o." op. Tevens trad ze op met dichters als Simon Vinkenoog en Ingmar Heytze. Ze werkt mee aan kindervoorstellingen en kinderconcerten, o.a. in samenwerking met het Concertgebouw, het Asko/Schönberg Ensemble en acteur/regisseur René Groothof. Voorjaar 2016 speelde ze bij Theater Sonnevanck de kindervoorstelling Lelijk 1dje in een regie van Annechien Koerselman.

Met o.a. Spinvis, Jargon, Izaline Calister, Anne Chris, Wende Snijders, Thijs Borsten en Jeroen Zijlstra, nam ze cd’s op. In 2007 maakte ze met Duo 7090 de cd Béton Armé met kamermuziek van Iannis Xenakis.

Van juli 1999 tot januari 2002 was ze aanvoerder van de cellogroep van het Ricciotti Ensemble, waarmee ze naar Ierland, naar Duitsland en naar Suriname ging. In mei 2012 ging ze als soliste mee op tournee met het Ricciotti. Ze speelden de kindervoorstelling 'De Gestolen Melodie' en liedjes van 'Walla Kristalla'. Zij was de celliste van het tangostrijkkwartet Recopado en ze speelde met het Gelders en het Metropole Orkest en het Vlaamse Kamerorkest I Fiamminghi.

Ze studeerde cello aan de conservatoria te Leuven, Zwolle en Antwerpen, bij Jaap Kruithof, Jeroen Reuling en France Springuel.

© 2011 Saartje Van Camp,  Ontwerp Atelier Hugo Herrera Tobon