vorige project

┬ęBen Kleyn

┬ęKeke Keukelaar

Audiotracks

Lonely Planet, 2:44
Vergeef Vergeet, 1:36
Adem, 1:40

Met Simon Vinkenoog

Simon Vinkenoog ontmoette ik bij Spinvis. We maakten in 2005 de Ja!-cd, we speelden voor een uitverkocht Paradiso, voor vele enthousiaste zalen en twee zomers lang op de parade. Simon veroverde alle aandacht en alle harten met zijn innemende persoonlijkheid waar de levenslust van af droop. Het was aanstekelijk. In zijn nabijheid ging je intenser leven.

Met Simon speelde ik ook als gast bij het Bo's art trio met Bo van de Graaf op saxofoon, Michiel Braam op piano en Fred van Duijnhoven op drums.

In 2008 hebben we met Duo VanCampvanDelft het 'Concert voor orgel, cello en dichter' gespeeld in de Buiksloterkerk in Amsterdam noord. Simon Vinkenoog bracht zowel gedichten van zichzelf als van andere dichters. De organist Sebastiaan van Delft en ik speelden daarbij 20ste eeuwse muziek en improvisaties.

We hadden nog veel meer plannen. Zijn overlijden in 2009 maakte die niet meer mogelijk. Zijn levenslust en energie echter blijven voor altijd aanstekelijk.

"Wij die de wereld de wacht aanzeggen
wij die altijd op andere dingen letten
wij die leven en sterven bij het leven"
...
"Wij kunnen wonderen verrichten
kleuren en verlichten
te water en door het vuur gaan.
Wij kunnen in al wat wij doen
voorop en vooruitgaan.
Zo zij het."

(Uit Koraalzang, Simon Vinkenoog)

Over haar leven met hem schreef Edith Ringnalda, de vrouw van Simon Vinkenoog, het boek 'Heer en Meester, een liefdesverklaring'. Samen met haar speelden Sebastiaan van Delft en ik in 2010 het 'Concert voor orgel, cello en spreekstem', opgedragen aan de dichter.

Met Ingmar Heytze

In 2006 werden Ingmar Heytze en ik door het Festival aan de Werf gevraagd om samen een programma te maken met daarin clips uit het magistrale muziekarchief van Fenno Werkman. De eenmalige voorstelling 'Uitgediept en Opgerakeld' bestond uit een interactie tussen de videoclips die Ingmar koos uit de collectie van de grote muziekverzamelaar Werkman en gedichten van hemzelf. De gedichten werden door mij begeleid, waarbij ik veel gebruik maakte van loop-effecten. Na ons liet Ad Visser zijn clipkeuze zien en horen aan het publiek.

Voor Ingmar Heytze en mij vormde deze voorstelling het begin van een langere samenwerking. Er volgden meer optredens en we maakten samen de voorstelling Europa i.o.

© 2011 Saartje Van Camp,  Ontwerp Atelier Hugo Herrera Tobon