vorige project
©Lies Declerck

Combo01

In 2001 richtte ik het kamermuziekensemble Combo 01 op, een ensemble dat oude en nieuwe muziek met elkaar verbindt in voorstellingen die het midden houden tussen een concert en een theatervoorstelling.Het ensemble bestond uit Bas Wiegers, viool, Gijs Kramers, altviool, Sanne van Delft, contrabas en Saartje Van Camp, cello en werkte samen met theatermakers en beeldend kunstenaars.Van 2001 tot 2006 hebben we drie voorstellingen gemaakt:

Contrapunt: een voorstelling waarvoor De Kunst der Fuge van Bach het raamwerk vormt. Tussen de vierstemmige fuga’s worden 20ste- en 21ste- eeuwse werken gespeeld in wisselende bezettingen. Muziek van o.a. Bach, Ravel, Martinu, Schnittke, Kramers.

Any: een voorstelling bestaande uit muziekwerken waarvan niet is voorgeschreven met welke instrumenten ze moeten gespeeld worden of die zonder enig probleem ook met een andere dan de voorgeschreven bezetting kunnen worden uitgevoerd.Muziek van o.a. Purcell, Gabrieli, Schönberg, Hindemith, Loevendie, Johnson.

Axaxaxas mlö: een voorstelling geïnspireerd op ¨De Bibliotheek van Babel¨ van Jorge Luís Borges. Dit raadselachtige verhaal leidde tot muzikale bespiegelingen over chaos en orde, ruis en muziek, sense en nonsense. Muziek van o.a. Bach, Beethoven, Xenakis, Cage, van Geel en eigen werken.

Daarna is iedereen langzaam zijn eigen weg gegaan. Geen tekort aan ideeën, wel aan tijd tesamen, voorlopig toch.


“Tandwielen” compositie van Oene van Geel

viool: Bas Wiegers
altviool: Gijs Kramers
cello: Saartje Van Camp
basgitaar: Sanne van Delft

© 2011 Saartje Van Camp,  Ontwerp Atelier Hugo Herrera Tobon